recept: Májas rizs, Kifőzde
Májas rizs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis májkrém-konzerv,
30 dkg rizs,
1 kis fej vöröshagyma,
só, zsír, majoránna,
petrezselyemzöld


Készíts párolt rizst és keverd össze egy májkonzervvel:

3 dl rizst moss meg alaposan, csöpögtesd le jól, majd tedd rá 2 dkg forró zsírra és süsd ki belőle a vizet. Keverj el benne egy kis májkrémkonzervet (liba vagy marha), egy evőkanál reszelt vöröshagymát és egy mokkáskanál majorannát, és forgasd meg néhányszor.
Tégy hozzá kb. 5-6 dl forró vizet (húslé még jobb!), majd forrald fel állandó kevergetés mellett.
Ha a rizs megduzzadt és már eléri a víz szintjét, sózd meg és tedd félre meleg helyre és fedd le jól. Ne keverd meg, csak 5 perc múlva, de attól kezdve 2-3 percenként mozgasd át, hogy lazuljon.
Tartsd lefedve kb. 15-20 percig, míg a rizs megpuhul.
Apróra vágott petrezselyemmel is díszítheted.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs

Forrás: Lehet, hogy első ránézésre nem oké, de ki kell próbálni.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2008.08.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 15:13:51 - 0.82)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez